a

The Shoffice is located in the backyard of a 1950′s terraced house in St  John’s Wood in northwest London. Designed by Platform 5 Architects, who  worked closely with the structural engineer and contractor, the combo garden  shed and office provides space for storage and working. Inspired by the curl of  shaved wood, the office is like a wooden wave and a sculptural work the flows  into the garden.

The thick elliptical shell is built from timber and forms a small deck space  in front then curves up and over the office and garden storage space. The office  is enclosed with glazing and features a built-in cantilever desk, storage and  oak accents. As the shell continues to curve around it provides a protected  space for other garden storage. Two skylights, one open and one glazed provide  even more daylighting into the office space. While there are artificial lights  for working at night, during the day, there is no need for additional  lighting.

Read more

 

 

 

 

 


Date: 2012-12-21


Excess Access Program

Link Surplus with Needs - It's Free, Fast, Easy!
Donate Hair, Donate Stuff, Donate Food...
EA Register Donate Stuff